POLSKA

Kapusta biała

"Polska jest ważnym rynkiem dla firmy Hazera, ponieważ kapusta biała uprawiana u nas stanowi około 5% światowej produkcji. Podczas listopadowego spotkania w Warce przedstawiono kierunki hodowli nowych odmian oraz tendencje na rynku warzyw kapustnych." (OWK 1/2012). Więcej informacji w artykule zamieszczonym w dolnej części strony.

Świeży rynek

  • Hodowcy Hazera kładą główny nacisk na cechy zapewniające producentom warzyw wzrost dochodów, a więc jakość produktu finalnego, wyższa odporność na choroby i trwałość pozbiorcza.
  • W grupie kapust na świeży rynek znajduje się pełna gama odmian począwszy od bardzo wczesnych (np.: Delight Ball F1 - do uprawy pod osłonami) przez średniowczesne, aż do odmian późnych, które można z powodzeniem przechować do końca maja (np.: Sting F1, Lion F1 czy Gilson F1).

 

Czytaj więcej...

Kwaszenie

  • Prace hodowlane w  segmencie kapusty białej do kwaszenia koncentrują się na poszukiwaniu odmian o wysokiej zawartości suchej masy i cukrów, dających bardzo dobry plon. Nie mniej istotne są takie cechy jak prawidłowa struktura wnętrza, chrupkość i smak liści.
  • Odmiany kapusty białej do kwaszenia będące w ofercie firmy Hazera spełniają najwyższe oczekiwania producentów i firm przetwórczych.

 

Czytaj więcej...

O kapuście białej w prasie

Youtube LinkedIn Facebook Limagrain

Menu

Szukaj

Direct links

  • Mapie Swiata
  • Dni otwarte
  • Nowe Produkty
  • Links
  • Videos

Ze strony

 

This website is part of the Hazera International corporation - see www.hazera.com